1. BOOORRIINGG
Weg met die saaie vacature opmaak, lappen tekst en standaard bullet point. Dat is niet meer van deze tijd en worden door de lezer saai en vervelend beschouwd.

2. STREEPJE VOOR OP CONCURRENTEN
Onderscheid jezelf direct van concurrenten. Vacaturevideo wordt steeds meer ingezet, maar nog lang niet elk bedrijf maakt hier gebruik van. Wees jullie concurrenten dus een stapje voor en laat zien dat jullie een fris en innovatief bedrijf zijn!

3. STREEPJE VOOR BIJ KANDIDATEN
En aansluitend onderscheid je je dus ook gelijk bij jouw publiek die jullie voorbij vacaturevideo zien komen. Want zij zullen bij het zien van jouw vacature denken: “Dit is tof, dit past veel beter mij dan die standaard teksten.” #WINNING! Nog een streepje voor.

4. UHH… WAT?
Neem allerlei vage en dure begrippen weg en vervang het door beeld. Wat voor een bedrijf heel logisch is, betekent niet dat het voor iedereen die jullie vacature leest ook duidelijk is. Keep it simple. Met beeld zorg je voor die duidelijkheid.

5. SHOW IT
Geef je nieuwe werknemer direct een kijkje in jullie eigen keuken. Wat is er nou duidelijker dan de werkzaamheden gewoon te laten zien? Je creëert dan ook geen ander verwachtingspatroon, wel zo fijn. Laat hem of haar de werksfeer proeven door jouw enthousiaste verhaal en dan zorgt VideoFocus voor toffe aansluitende beelden.

6. NICE TO MEET YOU
Laat je nieuwe werknemer gelijk kennismaken met ander personeel. Iedereen wil leuke collega’s en dat maakt jouw video authentiek.

7. HERGEBRUIK
Als je het goed doet kun je de video in de toekomst weer inzetten en is het dus een slimme en eenmalige investering.

8. DIKKE PROMOTIE
Als je toch bezig, waarom dan niet gelijk even je bedrijf promoten.

9. PERFECTE MATCH
Een vacaturevideo zorgt er niet perse voor dat je veel meer sollicitaties binnenkrijgt. Dat wil je als onderneming uiteindelijk ook niet, want dan ben je straks dagenlang brieven aan het lezen. Nee, een vacaturevideo zorgt voor de perfecte match! En dan kan je door.

Klik hier voor een een voorbeeld van een vacaturevideo en als je vragen hebt neem dan gerust even contact op.

 

Published On: 27 februari, 2022 / Categories: vacaturevideo, VideoFocus / Tags: /

WORD OOK EXPERT IN VIDEOMARKETING

Ontvang per mail nu gratis de 8 geheimen van videomarketing die alleen echte professionals kennen.

Mail niet ontvangen? Controleer je spambox.

EXPERT WORDEN IN VIDEOMARKETING VIDEOFOCUS

WORD OOK EXPERT IN VIDEOMARKETING

Ontvang per mail gratis de 8 geheimen van videomarketing die alleen echte professionals kennen.

EXPERT WORDEN IN VIDEOMARKETING VIDEOFOCUS

Mail niet ontvangen? Controleer je spambox.