Laten we eerst eens beginnen met het begrip ‘Employer Branding’ want je hoort het steeds vaker maar wat is dat nou precies?
Employer branding is eigenlijk hetgeen wat je wil uitstralen voor je werknemers en vooral je toekomstige werknemers. Wie ben je als werkgever, wat is je boodschap en vooral wat heb je te bieden. Deze boodschap moet je aanpassen op je de wens van je toekomstige werknemers. Hoe beter je employer branding is, hoe beter je goede en langdurige mensen in je bedrijf kunt krijgen.

Hieronder 4 stappen die je gaan helpen bij een goede employer branding.

STAP 1: Zoek naar de behoefte van toekomstige werknemers

Waarom zou iemand nou willen werken voor jouw bedrijf? Wat zijn de overwegingen? Stel, je zoekt een projectleider met 10 jaar ervaring. Wat zouden de eisen en wensen zijn? Wil hij of zij per se een positie in het Management Team? Een auto van de zaak? De vrijheid om drie of vier dagen thuis te werken? Voor iedere functie is dat natuurlijk anders. Zo leg je een goede basis voor het bepalen van je boodschap.

STAP 2: Bepaal je Employee Value Proposition (EVP)

Een goed EVP is essentieel voor employer branding. Je laat ermee zien wat de meerwaarde is om bij jouw organisatie te werken, en niet bij een ander. De EVP is ‘de belofte’ die je doet naar je huidige én toekomstige werknemers. Het geeft antwoord op de veel gestelde vraag van werknemers: “Wat levert het mij op?”  Dat kan heel simpel gaan om de legendarische vrijdagmiddagborrels of zoals Google dat doet: personeel één dag in de week laten werken aan een project of idee naar eigen keuze. Jazeker, betaald! Dus: hoe zit het met jullie EVP?

De volgende onderwerpen kunnen je hierbij helpen :

  • Compensatie
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Carrière perspectieven
  • Werkomgeving
  • Cultuur

STAP 3: Zoeken naar de pijnpunten

Voordat je video gaat inzetten is het belangrijk om woorden te geven aan jullie eigen unieke uitdaging. Waar haken de meeste kandidaten af? Na het eerste gesprek? Bij het lezen van de vacature? Bij het lezen van het contract? Of ligt het misschien wel aan je imago in de regio? Als je weet waar de pijnpunten zitten, dan heb je voor de insteek van je video al een eerste vertrekpunt

STAP 4: Wat is de boodschap

Pijnpunten en behoeften helder? Dan is de volgende stap bepalen wat je boodschap is en wat soort video je daarbij nodig hebt. Is het de rondleiding langs de verschillende afdelingen? De diversiteit op de werkvloer? De unieke A-locatie? De uitdagende functie? Het salaris? Hoe je werkt als bedrijf? Of misschien wel een combinatie van deze factoren

EN DAN DE KRACHTIGE COMBINATIE MET VIDEO

En dan de volgende vraag: Hoe valt jouw boodschap op tussen al die andere bedrijven die hetzelfde willen? Een goede strategische video is daarop het juiste antwoord want video is de krachtigste en meest effectieve vorm van digitale marketing. Je kunt je daarmee dus perfect onderscheiden van je concurrenten en dit is waarom:

  1. Video is betrouwbaarder en overtuigender
  2. Video zorgt voor meer duidelijkheid bij de kijker
  3. Kijkers voelen zich eerder verbonden met jouw bedrijf
  4. De kijker kan de aandacht veel langer bewaren bij het kijken van een video
  5. Naast dat het delen van video’s voor een groot bereik zorgt, worden video’s wel 1200%(!) vaker gedeeld dan berichten met een tekst en foto.

Check ons portfolio op ons Youtube-kanaal en meer informatie over videomarketing lees je hier.

Published On: 29 september, 2022 / Categories: doelgerichte recruitmentvideo, Video Marketing / Tags: , , /

WORD OOK EXPERT IN VIDEOMARKETING

Ontvang per mail gratis de 8 geheimen van videomarketing die alleen echte professionals kennen.

EXPERT WORDEN IN VIDEOMARKETING VIDEOFOCUS

Mail niet ontvangen? Controleer je spambox.