Testimonial video. Huh? Sorry… een wat? Een testimonial video is eigenlijk simpel gezegd een review video. Reviews zijn enorm belangrijk voor bedrijven en vaak zie je ze verschijnen in de vorm van een korte quote of klein stukje tekst zoals hieronder.

Aan deze vorm hangt alleen één nadeel en dat is de geloofwaardigheid. Geschreven reviews zijn immers makkelijk te faken en een (potentiële) klant kan de review in twijfel trekken. Ik zeg niet dat deze vorm fout is. Sterker nog ik gebruik ze zelf ook, want het kost de klant weinig tijd om een korte review te schrijven en binnen enkele seconden weet jij als potentiële klant wel wat de ervaringen zijn. Maar het is toch wel lekker dat je de nadelen kunt wegnemen met een testimonial video.

De beste reclame is nog altijd mond tot mond reclame. En in feite is een review video niet anders dan digitale mond tot mond reclame. Met een testimonial video versterk je de geloofwaardigheid en overtuigingskracht omdat je de klant in beeld ziet, je ziet hun lichaamstaal en je hoort hun stem. Nog een andere dikke vette bonus. Je verspreidt deze mond tot mond reclame super snel online. Het is dan ook niet voor niets 1 van de meest doeltreffende video marketing tool.

Zet je testimonial video’s slim in

Dit kun je doen door ze bijvoorbeeld te koppelen aan specifieke onderdelen op je website. Connect die leuke uitspraak over een product aan de productlandingspagina. Een andere klant die heel positief is over jouw werkwijze, dan kan het leuk zijn om die te plaatsen op de pagina ‘wie zijn wij’ of ‘over ons’  Zo kun je allemaal mini testimonial video’s maken en op je landingspagina’s of social media kanalen inzetten. Getarget op de juiste doelgroep. Dat maakt echt het verschil tussen een bezoeker die een kijkje neemt op je site, en een bezoeker die daadwerkelijk tot aankoop overgaat. Dit werkt conversie verhogend.

Dan hoor ik als laatste nog wel eens 1 vraag voorbij komen.

Ja maar dan moeten we de klant lastig vallen met een video en hun kostbare tijd?
Als klanten blij zijn met jouw product of dienst komen ze graag bij je terug en dan vinden ze het vaak ook niet erg om even de tijd te nemen voor z’n video. Uiteindelijk kost het ook niet heel veel meer tijd, want ze beantwoorden enkel een aantal vragen en vaak hebben we maar 15 minuutjes van de klant nodig en daar krijg je een hoop voor terug.

VideoFocus helpt je verder ! Wil je een testimonial video zien? Klik dan eventjes hier.

Published On: 19 mei, 2022 / Categories: Testimonial video, Video Marketing, VideoFocus / Tags: , , , /

WORD OOK EXPERT IN VIDEOMARKETING

Ontvang per mail nu gratis de 8 geheimen van videomarketing die alleen echte professionals kennen.

Mail niet ontvangen? Controleer je spambox.

EXPERT WORDEN IN VIDEOMARKETING VIDEOFOCUS

WORD OOK EXPERT IN VIDEOMARKETING

Ontvang per mail gratis de 8 geheimen van videomarketing die alleen echte professionals kennen.

EXPERT WORDEN IN VIDEOMARKETING VIDEOFOCUS

Mail niet ontvangen? Controleer je spambox.