Videomarketing

Wanneer heb je voor het laatst een video bekeken? Hoogstwaarschijnlijk vandaag nog. Misschien toen je wakker werd, in de bus onderweg naar je werk of thuis op de bank. Sterker nog, onbewust kijk je veel meer video’s dan je denkt aangezien we in een tijd leven waarin we meer ‘swipen en scrollen’ dan ooit te voren. Als bedrijf zijnde is videomarketing dan wellicht ook de belangrijkste marketingtool die je kunt inzetten. En VideoFocus kan jou daar uitstekend bij helpen!

Nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar de leuke feitjes van onderzoeksbureau WYZOWL hieronder.

Videomarketing grafiek 1

 

In het afgelopen jaar zet 86% van de bedrijven video in als marketingtool.
Dit was slechts 61% in 2016.

 

 

 

93% van deze bedrijven beaamt dat video een zeer belangrijk onderdeel is van hun marketingstrategie.

 

 

 

87% van de videomarketeers geeft aan dat video een positieve Return on Investment geeft.

 

 


Video is altijd sterk gebleven als hulpmiddel om een dienst of product beter te doen begrijpen. In 2015 vertelde 80% van de marketeers dat ze het gevoel hadden dat ze hun product of dienst beter konden uitleggen door middel van video. Nu is dat aantal gestegen tot 94%.

 

 

 

Oke, ben je nu wel overtuigd? Dat is mooi, dan gaan we gauw verder want nu rijst de vraag: Hoe en vooral met wat voor soort video’s ga je jouw doelgroep benaderen? En heb ik hier wel genoeg tijd voor?

Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen of te bedenken. Het kost inderdaad ook tijd en ik kan mij goed voorstellen dat jij je tijd wil besteden aan je eigen expertise dan het maken van video’s. Neem daarom even contact op met VideoFocus en we kijken samen naar een plan wat het beste bij jouw bedrijf past.

Wat voor type video sluit goed aan bij jouw onderneming? Om deze vraag iets makkelijker voor je te maken heb ik een illustratie voor je.

 

 

Bedrijfsvideo
Een bedrijfsvideo is de manier om jouw verhaal op originele wijze te vertellen. Klanten hebben op basis van een bedrijfsvideo snel inzicht in je organisatie, je product of dienst en je werkwijze. Zo laat je klanten dus kennismaken met je bedrijf.

Promotievideo
Een bedrijfsvideo wordt nog wel eens verward met een promotievideo. Toch zijn het twee verschillende soorten video’s. Met als verschil dat je in een promotievideo niet het merk of bedrijf, maar een product of dienst in de spotlight zet. Laat je klant dus kennismaken met een specifiek product of dienst.

Salesvideo
Wanneer je video verwerkt in je verkooppresentatie wordt de kans op aanschaf met 85% verhoogt.
Wil je je product of dienst verkopen bij een ander bedrijf dan kan een (personalized) salesvideo hier uitstekend mee helpen. In plaats van bijvoorbeeld een telefonische bandering kun je dit via een video doen. De voordelen: de potentiële klant heeft direct een gezicht en dat zorgt weer voor persoonlijkheid en vertrouwen. Je kunt in zo’n video het product of dienst en jullie werkwijze goed laten zien zonder dat de potentiële klant druk voelt en daardoor afhaakt. Daarbij gaat deze tool je heel veel tijd schelen. Extra tip: perzonalized video maakt jouw bedrijf nog sterker want wat hoor je als klant liever?

  1. Heeft jouw bedrijf te maken met veel geluidsoverlast op de werkvloer? Dan kunnen deze oordoppen wellicht uitkomst bieden.
  2. Hoi Peter, het is mij opgevallen dat je in jouw autofabriek nieuwe machines gebruikt. Super innovatief, maar ben je ook op de hoogte dat deze machines veel meer geluidsoverlast veroorzaken. Ik kan dat probleem voor je wegnemen en ervoor zorgen dat je werknemers niet slechthorend worden.

Uitlegvideo
95% van websitebezoekers kijkt liever een video dan dat zij een tekst moeten lezen om iets over een dienst of product te leren.
Dit is een type marketingvideo dat wordt ingezet om een bepaald product, een dienst of het merk zelf uit te leggen. En dit op een simpele en efficiënte manier. Het verschil tussen een uitlegvideo en een instructievideo is dat een uitlegvideo het doel heeft om een kijker/klant te informeren over een dienst of product. Een instructievideo heeft tot doel om een kijker/klant de vaardigheden geven om een bepaalde handeling zelf te kunnen verrichten.

Instructievideo
Elk jaar neemt de zoekterm op YouTube ‘how to’ met 73% toe.
Instructievideo’s of een tutorial helpt jouw klant stap voor stap hoe ze het product moeten gebruiken. Nadat de klant de video heeft gezien, moet deze alleen nog de stappen herhalen en de kennis die je hebt overgedragen gebruiken. Instructievideo’s zijn bijzonder handig voor de kijker, want deze hoeven dan bijvoorbeeld geen monteur in te schakelen om slot te instaleren, een receptenboek door te bladeren om een cake te bakken of zelf uitvogelen hoe die grasmaaier werkt. Vaak zit een video ook nog eens vol met exclusieve tips denk maar eens een video’s waarin make up wordt besproken; Hoe zet je een perfecte eyeliner? En dan misschien wel je grootste verdienste: Je kunt je product dik promoten.

Behind the scene video
90% van de klanten vindt authenticiteit cruciaal wanneer ze kiezen voor een specifiek merk.
Met deze video geef je de klant een kijkje achter de schermen en voorzie je ze met extra informatie wat sommige klanten juist willen voordat ze overgaan tot actie. Als bedrijf zijnde laat je zien dat je betrouwbaar, echt en geloofwaardig bent. Je kunt een onderscheidende werkwijze tonen. Voor het gemak nemen we een chocolademerk als voorbeeld. Je laat in de video zien waar de unieke cacaobonen groeien, dat ze geplukt, open gehakt en gedroogd worden. Kortom je ziet het productieproces, transport en het eindresultaat; de bonbon die de klant afneemt.

Product demo video
73% van de klanten kijken eerst een product demo video voordat zo overgaan tot de aanschaf.
In deze video zoom je dieper in op je product of dienst en wat de klant er van kan verwachten. Je laat de waarde van je product of dienst zien. Wat heeft de klant er aan? Een goed voorbeeld zijn de unboxingvideo’s van CoolBlue. Wat zit er allemaal in de doos en wat is de setup van een specifiek product zodat je er mee aan de slag kunt gaan. Een ander voorbeeld is een before and after view denk hierbij aan schoonmaakproducten of hoveniers die een betegelde tuin omtoveren tot een groen paradijs. Deze video moet de klant overtuigen het product of de dienst af te nemen.

Testimonial video
90% van de klanten willen eerst een review zien voordat ze bedrijven vertrouwen en bezoeken.
Testimonial video is eigenlijk hetzelfde als een reviewvideo. Het is een type marketingvideo waarin de klant vertelt over de ervaring met een product of dienst en hoe het hem heeft geholpen. Ook de samenwerking met jouw bedrijf is hierin goed om mee te nemen. Een testimonial video kun je afnemen bij nieuwe klanten, maar partijen die al jaren klant bij jou zijn werkt nog veel beter. Een goede testimonial video zorgt voor veel meer vertrouwen bij potentiële klanten. Als je het goed aanpakt is het een win-win situatie voor drie partijen.

  1. Jouw klant geeft jou een positieve beoordeling.
  2. Jij geeft jouw klant een podium door de video op je website te plaatsen, of op je YouTube-kanaal of om de video via LinkedIn te delen.
  3. En je potentiële klant wordt gerustgesteld, omdat hij ziet dat jouw klant voor dezelfde keuze heeft gestaan en voor jou koos.

Q&A video
Vertel niet wat jij wil vertellen, maar wat de klanten willen horen. Luister goed naar de vragen of onduidelijkheden rondom een product of dienst en ga op een specifiek onderwerp in. Zo laat je de klant zien dat jij hun kennisbron bent en weten ze dat bij jou terug moeten keren voor meer. Zie het als een stukje aftersales wat klanten enorm kunnen waarderen.

Stel je voor: Je bent een bedrijf dat tuingereedschap verkoopt. Je merkt dat veel klanten niet weten hoe en wanneer je de vlinderstruik moet snoeien. Als reactie maken we een mooie, duidelijke video waarin je laat zien hoe je de struik snoeit, in welke periode en geeft nog wat tips en tricks mee rondom de voeding van de struik. Uiteraard kan de klant dit voedingsproduct bij jullie verkrijgen en zo begint de hele cyclus opnieuw.

Als je nu denkt; Ja, ik wil mijn onderneming naar een hoger niveau te tillen. Neem dan even contact met ons op voor meer informatie gericht op jouw onderneming. 

Published On: 16 januari, 2022 / Categories: Marketing Strategie, Video Marketing, VideoFocus, Videograaf / Tags: , , , /

WORD OOK EXPERT IN VIDEOMARKETING

Ontvang per mail nu gratis de 8 geheimen van videomarketing die alleen echte professionals kennen.

Mail niet ontvangen? Controleer je spambox.

EXPERT WORDEN IN VIDEOMARKETING VIDEOFOCUS

WORD OOK EXPERT IN VIDEOMARKETING

Ontvang per mail gratis de 8 geheimen van videomarketing die alleen echte professionals kennen.

EXPERT WORDEN IN VIDEOMARKETING VIDEOFOCUS

Mail niet ontvangen? Controleer je spambox.