fbpx
Bedrijfsvideo2024-04-05T19:51:11+00:00

Wij willen dat jouw bedrijf slaagt!

Wij willen dat jouw bedrijf slaagt!

Een bedrijfsvideo is de manier om jouw verhaal op originele wijze te vertellen. Potentiële klanten hebben op basis van een bedrijfsvideo snel inzicht in je organisatie, je product of dienst en je werkwijze. Zo laat je potentiële klanten dus op een effectieve manier kennismaken met je bedrijf.

Wij helpen bedrijven met het optimaliseren van hun merkimago, leadgeneratie, hogere conversieratio en personeels-werving. Doelgerichte videomarketing levert altijd een positieve ROI.

  • Vergroot naamsbekendheid

  • Verbeterde betrokkenheid

  • Hogere positie in Google

  • Versterkt merkimago en vertrouwen

  • Meer leads en hogere omzet

Waarom een bedrijfsvideo?

We leven tegenwoordig in een wereld waarin iedereen altijd en overal online is en dat betekent dat een goede bedrijfsvideo juist nu relevanter is dan ooit! Een bedrijfsvideo is de manier om jouw bedrijf bekend te maken bij potentiële klanten, om je te onderscheiden van je concurrenten, maar ook omdat websitebezoekers veel liever een korte video bekijken dan dat zij lappen tekst moeten lezen. Nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar onderstaande argumenten.

Uit onderzoek blijkt dat mensen veel liever even een video kijken, dan dat zij jouw website moeten afspeuren naar de informatie waar zij naar opzoek zijn. Het prikkelt simpelweg veel meer om op een play-button te drukken dan een blok tekst of een statische afbeelding.

In een video kun je de kijker op veel manieren informeren. Dat kan bijvoorbeeld door animatie, maar ook een voice over is een professionele keuze of kies je voor een iets meer persoonlijke optie en vertel je als ondernemer zelf het verhaal op beeld. Je kunt ook kiezen voor tekst over beeld als je geen geweldige spreker bent. Bij elke onderneming past wel iets.

Je kunt via video heel goed een bepaalde sfeer overbrengen. Laat de kijker een kijkje nemen in jouw bedrijf en stel bijvoorbeeld je personeel op een leuke manier voor. Zorg gelijk voor een connectie tussen de kijker en jouw bedrijf zodat de kijker denkt: “Wat een leuk bedrijf is dit!”

Door gebruik van video zal je website gaan stijgen in de zoekresultaten van Google. Dat resulteert weer in meer leads op jouw website. Google geeft je website een hogere ‘ranking’ wanneer er een gezonde mix van tekst, afbeelding en video op je website staat. Laat de klanten maar binnenstromen!

Een mooie bedrijfsvideo hoort natuurlijk thuis op de homepage van je website, maar plaatsing op social media kan ook zeer doeltreffend zijn. Social media gebruikers zijn meer verbonden met video dan met tekst. Video’s worden maar liefst 7 keer sneller en vaker gedeeld dan een tekstlink en dat betekent dat jouw merk, product of dienst veel meer mensen bereikt en dat levert uiteindelijk ook weer meer leads op.

Het is belangrijk om te kiezen voor een videopartner die meedenkt, van idee tot concept en van concept tot eindproduct. Voor VideoFocus is een bedrijfsvideo meer dan een ‘bewegende brochure’. Een goede video heeft een krachtig concept, behoudt de aandacht van de kijker en creëert precies de sfeer die goed bij jouw bedrijf past. Een bedrijfsvideo is de investering waard!

Bekijk onze bedrijfsvideo’s

Veelgestelde vragen over bedrijfsvideo

Waarom moet ik een bedrijfsvideo laten maken?2024-04-01T19:09:47+00:00

Bedrijfsvideo’s zijn krachtige marketingtools waarmee je de merkidentiteit kunt versterken, je doelgroep kunt bereiken, complexe informatie kunt verduidelijken en jouw conversiepercentages kunt verhogen. Ze bieden ook een uitstekende manier om jouw bedrijf op sociale media te promoten en SEO te verbeteren.

Wat moet er in een bedrijfsvideo?2024-04-01T19:11:09+00:00

In een bedrijfsfilm kunnen verschillende elementen worden opgenomen, afhankelijk van het doel van de video en de boodschap die je wil overbrengen aan jouw doelgroep. Vaak zijn het onderwerpen zoals: introductie van je bedrijf, producten en diensten, voorstellen van teamleden, klanten testimonials, bedrijfscultuur en natuurlijk een call to action.

Hoe lang moet een bedrijfsvideo zijn?2024-03-13T21:42:00+00:00

De ideale lengte van een bedrijfsvideo varieert afhankelijk van het doel en de context. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om video’s zo kort mogelijk te houden, meestal tussen de 1 en 3 minuten, om de aandacht van de kijkers te behouden.

Hoe kan een bedrijfsvideo helpen bij het aantrekken van meer klanten?2024-04-01T19:14:49+00:00

Door middel van boeiende visuele storytelling en gerichte boodschappen kunnen bedrijfsvideo’s jouw doelgroep effectief aanspreken en hen overtuigen van de waarde van jouw producten of diensten. Dit kan leiden tot meer leads en conversies voor je bedrijf. Een bedrijfsvideo draagt bij aan meer klanten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van promotievideo’s voor mijn bedrijf?2024-03-13T21:32:37+00:00

Promotievideo’s bieden tal van voordelen, waaronder het verhogen van de merkbekendheid, het aantrekken van meer klanten, het vergroten van de betrokkenheid op sociale media, het versterken van de geloofwaardigheid en het verbeteren van de conversieratio’s.

Hoe kunnen we onze bedrijfsvideo promoten nadat deze is gemaakt?2024-03-13T19:42:28+00:00

Je kunt jouw bedrijfsvideo promoten via verschillende kanalen, waaronder de website, sociale media, e-mailnieuwsbrieven, betaalde advertenties en branche-specifieke platforms. Het kan ook een goed idee zijn om samen te werken met influencers of andere partners om jouw video te delen.

‘Claim jouw gratis 60 minuten strategiesessie + 3 unieke concepten (t.w.v. €275,-) en weet precies hoe je met resultaatgerichte videomarketing jouw doelen zo effectief mogelijk haalt.’

Ga naar de bovenkant